Opening nieuwe beweegroutes Park Sonsbeek

Op zondagmorgen 8 januari openden Gerrie Elfrink (sportwethouder Arnhem), Bram Som, (Europees Kampioen 800 meter - 2006), Jan Markink (gedeputeerde Sport Provincie Gelderland) en Jos van den Mosselaar (directeur Watermuseum) de nieuwe beweegroutes in Park Sonsbeek.
Opening nieuwe beweegroutes Park Sonsbeek

Op het bord staan de routes van 3 (groen), 2 (blauw) en 1 (oranje) kilometer aangegeven. Vervolgens gaf Bram Som samen met Jan Markink het startschot voor de 13e editie van de maandelijkse Parklopen.

De opening van de routes is de laatste stap om Arnhemmers de mogelijkheid te geven om meer en vaker in beweging te komen in Park Sonsbeek. Onder de vlag van Parklopen zijn er in 2016 routes gerealiseerd, is er een maandelijks laagdrempelige Parkloop op de eerste zondag van de maand en is er actieve online community op Facebook. Bij Parklopen hebben hardloopclub DE LOPER, de Atletiekunie, de gemeente Arnhem, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Watermuseum de krachten gebundeld. De provincie Gelderland ondersteunt de initiatiefnemers. In 2016 namen meer dan 1100 deelnemers deel aan één van de edities van Parklopen.

Goede voornemens

Meer sporten en bewegen scoort altijd hoog als goed voornemen. Parklopen wil een stimulans zijn voor de inwoners van Arnhem om daadwerkelijk werk te maken van die goede voornemens. De eerstvolgende Parkloop is op zondag 5 februari. Ook in Park Lingezegen gaat Parklopen van start. Zondag 15 januari start daar de eerste Parkloop. Het is de bedoeling dat in 2017 op meer locaties gestart gaat worden met Parklopen. Kijk voor meer informatie op www.parklopen.nl

foto: Bram Som loopt met enkele kinderen een rondje Parklopen. foto: Dick Leseman