Ooij gaat voor beweegpark

Naast Dorpshuis De Sprong in Ooij moet een beweegpark komen waar bezoekers kunnen wandelen, bewegen en elkaar ontmoeten. Een speciaal samengestelde werkgroep wil met behulp van lokale bijdragen en landelijke fondsen de beweegtuin realiseren. Onze collega Michel de Boer helpt met begeleiding en ondersteuning.
Ooij gaat voor beweegpark

‘Parkachtig’ met groen en een vijver met een wandelpad; in- en ontspanning moeten hand in hand gaan in het nieuwe beweegpark. Het beweegpark is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud en met en zonder beperking. Met diverse toestellen biedt het park oefenmogelijkheden gericht op uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en balans. Alle bewegingen die geoefend kunnen worden, zijn terug te vinden in ons dagelijks leven en dragen zo bij aan zelfstandigheid, het voorkomen van vallen en langer thuis kunnen blijven wonen.

Mogelijkheden

„We hebben gemerkt dat er veel draagvlak is voor het beweegpark”, zegt Michel de Boer van de Gelderse Sport Federatie. „Het is nu zaak dat we samen met Samen Ooij zorgen voor de financiering en dan zetten we wat moois neer. Het zou een enorme meerwaarde voor de regio en Ooijenaren zijn. In verschillende andere plaatsen waar een beweegpark of -tuin gekomen is, merken we dat naast een impuls voor beweging ook de sociale meerwaarde groot is. Oudere mensen ontmoeten elkaar, maar je ziet ook heel vaak dat bijvoorbeeld kun kinderen of kleinkinderen meenemen.” 

Presentatie

Op verzoek is in dorpshuis De Sprong een presentatie te bekijken waarin de opzet die het beweegpark voor ogen heeft te zien is.  Ideeën van andere Ooijenaren zijn ook van harte welkom.