Olga Commandeur opent nieuw beweegpark in Ooij

Vandaag is in Ooij, Gemeente Berg en Dal, op feestelijke wijze een nieuw beweegpark geopend. Met dit nieuwe beweegpark wordt met name ingezet op het in beweging krijgen van de doelgroep senioren. Maar uiteraard is het beweegpark geschikt voor alle leeftijden. Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, opende het beweegpark door samen met wethouder Sjaak Thijssen, gedeputeerde Jan Markink, huisarts Arno Krijgsman en senior Beau Vermeulen met zijn kleinzoon het lint los te trekken.
Olga Commandeur opent nieuw beweegpark in Ooij

Tijdens een panelgesprek met dit gezelschap werd al snel duidelijk hoe belangrijk het nieuwe beweegpark is. Inwoners worden niet alleen op een laagdrempelige wijze gestimuleerd om extra te gaan bewegen, het stimuleert ook de sociale ontmoeting. Wethouder Sjaak Thijssen: “Hoewel Ooij een hechte gemeenschap is, zie je toch dat sommige ouderen in een isolement raken. Ze hebben geen netwerk meer dat hen opvangt. Voor hen biedt dit beweegpark een uitkomst. Naast het samen bewegen, kunnen ze daarna een kop koffie met elkaar drinken. Daarom is het ook zo belangrijk dat er gestart wordt met een wekelijks beweeguur voor deze doelgroep. Ik ben erg blij met deze aanwinst in Ooij, het geeft een impuls aan de leefbaarheid in het dorp.”

Na het panel gesprek liet Olga Commandeur zien hoe er bewogen kan worden op de verschillende toestellen. Uiteraard werd er enthousiast meegedaan. Michel de Boer, projectbegeleider vanuit de Gelderse Sport Federatie: “Het is fantastisch om te zien met hoeveel plezier er wordt bewogen. Bewegen zorgt er voor dat mensen zich fitter gaan voelen, maar plezier hebben is net zo belangrijk. De Gelderse Sport Federatie heeft de afgelopen twee jaar samen met de projectgroep hier hard aan gewerkt. De werkgroep is dan ook trots en blij dat dat gelukt is. En we hebben vorige week ook nog eens een subsidie ontvangen van Fonds Nuts Ohra om de activiteiten in Ooij naar een hoger niveau te brengen. Het kan niet anders dan dat dit beweegpark een groot succes gaat worden.”

Ook gedeputeerde Jan Markink onderstreept het belang van bewegen voor de doelgroep senioren: “Sportieve activiteiten zijn belangrijk voor iedere doelgroep. Vanuit de provincie onderstrepen we dan ook de combinatie tussen bewegen en gezondheid. Juist voor de doelgroep ouderen is dat van vitaal belang. Ik hoop dan ook dat andere gemeenten geïnspireerd worden door dit prachtige park in Ooij.”

Inwoner en senior Beau Vermeulen is enthousiast over het nieuwe beweegpark: “Als Olga Commandeur elke week komt, ben ik er zeker bij. Ik vind het leuk om te bewegen, en dit park nodigt daar echt toe uit. De oefeningen op de toestellen zijn niet ingewikkeld en leuk om te doen. Je kan zelf bepalen hoe hard je traint. Ik ga dan ook zeker aan het beweeguur meedoen.”

De Gelderse Sport Federatie (GSF) is betrokken bij meer dan 20 beweegvriendelijke locaties in Gelderland. Dit doet zij onder meer door procesbegeleiding bij het ontwikkelen van een beweegpark. Maar ook door het gebruik te stimuleren en daarvoor een bewegingsconsulent in te zetten, die helpt bij het werven van deelnemers, het aanbieden van een beweeguur en het onder de aandacht brengen van het beweegpark.

Meer weten?

Neem contact op met Ilse Wonink, ilse.wonink@geldersesportfederatie.nl, tel. 06-20829336