Obstacle run Liemers College Didam

De eerste obstacle run in en om school voor leerlingen van middelbare scholen in de Achterhoek is een feit. 600 leerlingen van het Liemerscollege in Didam werkten zich vrijdag 23 oktober in het zweet.
Obstacle run Liemers College Didam

Gezonde leefstijl 

De leerlingen volgen een spannend parcours dwars door de school en over het buitenterrein heen. Na afloop krijgen ze een bidon met water en kunnen ze testjes doen over het thema gezonde leefstijl. De scholen zien de obstacle run als een kans om de leerlingen een aantrekkelijke middag te bezorgen waar sporten en bewegen én een gezonde leefstijl centraal staan. Obstacle runs zijn erg populair onder jongeren.

Achterhoek in Beweging 

De obstacle run is een initiatief van Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd. Dit is een gezamenlijk project van de acht Achterhoekse gemeenten, GGD Noord- en Oost-Gelderland, Caransscoop en de Gelderse Sport Federatie, ondersteund door de Provincie Gelderland.

Gezond eten en bewegen 

Het gezamenlijke doel is gezond eten en bewegen makkelijk en aantrekkelijk te maken voor kinderen en jongeren. Met de obstacle run worden de middelbare scholen in de regio bij het initiatief betrokken en gemotiveerd bij te dragen aan de doelstelling. De scholen worden begeleid bij het verder vormgeven van het thema gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak.

Bekijk foto's op Facebook