Nationale Sportweek gelanceerd in Gelderland!

Vandaag is de Nationale Sportweek van start gegaan met veel sport- en beweegactiviteiten. Hoewel de nationale lancering door de weersvoorspelling was afgelast, ging Gelderland wel los op zaterdag 9 september!
Nationale Sportweek gelanceerd in Gelderland!


Zo opende wethouder Jasper Verstand van de gemeente Renkum op sportieve wijze de week bij Sportpark De Bilderberg. Het Sport- en Beweegteam van Renkum heeft hiervoor een uitgebreid sportaanbod opgezet samen met lokale sportaanbieders. De GSF was bij de kick-off in Huissen waar inwoners werden uitgedaagd om sportieve challenges aan te gaan. Bekijk de vlog van Freek en Jordi voor een indruk!

Wethouder Jasper Verstand opent de week in Oosterbeek

Foto: Wethouder Jasper Verstand opent de Nationale Sportweek in Oosterbeek (later ook met een potje beachvolleybal)

Activiteiten
Van 9 tot en met 17 september 2017 bruist het tijdens de Nationale Sportweek (NSW) van de sportactiviteiten in Gelderland. Scholen, gemeenten, verenigingen, buurtsportcoaches en andere sportieve deelnemers zetten zich ook dit jaar weer in om sportmogelijkheden onder de aandacht te brengen. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Vrijwel elke Gelderse gemeente organiseert een eigen Nationale Sportweek.Foto: Activiteit op de markt in Huissen bij de opening van de Nationale Sportweek


Thema ‘Ik neem je mee!’
Aan de NSW is het thema ‘Ik neem je mee!’ verbonden. Het idee is dat enthousiaste sporters mensen die niet of weinig sporten meenemen naar de eigen sportclub. Zo komen inactieve mensen van de bank en zetten meer mensen zich als vrijwilliger in voor verenigingen. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen. De GSF organiseert een aantal acties zoals de verkiezing ‘Fitste juf en meester van Gelderland’ en ‘Inspiratiesessie open club’, om de vereniging open te stellen voor andere doelgroepen.