Meer kinderen beleven cultuur door samenwerking Jeugdcultuurfonds en Cultuurmij Oost

Op vrijdag 7 juli sloten het Jeugdcultuurfonds (JCF) Gelderland en Cultuurmij Oost een samenwerkingsconvenant. Daarmee gaan beide partijen zorgen dat nog meer kinderen, die daarvoor geen financiële middelen hebben, kunnen deelnemen aan cultuuractiviteiten, zoals dans en muziek. Het convenant werd getekend door Rita Weeda, lid van het bestuur JCF en Connie Verberne, directeur Cultuurmij Oost. Heel toepasselijk vond de ondertekening plaats tijdens een generale repetitie van een voorstelling van de kunsteducatieve organisatie Rhedelijk Cultureel.
Meer kinderen beleven cultuur door samenwerking Jeugdcultuurfonds en Cultuurmij Oost

 

In opdracht van de provincie Gelderland werkt Cultuurmij Oost aan participatie, educatie en talentontwikkeling op het gebied van cultuur. De organisatie heeft dan ook veel contacten bij gemeenten, onderwijs en culturele instellingen. Directeur Connie Verberne: “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. We willen uiteraard zoveel mogelijk kinderen laten kennismaken met dans, muziek en andere vormen van cultuur. Door de inzet van onze kennis en ons netwerk komt er meer bekendheid voor het Jeugdcultuurfonds en kunnen uiteindelijk meer kinderen plezier beleven aan de activiteiten.”

Meer gemeenten bij JCF
Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen aan lessen op kunst- en cultuurgebied. Rita Weeda (JCF): “Ons uiteindelijke doel is om de droom van zoveel mogelijk kinderen uit te laten komen en te zorgen dat zij muziek kunnen maken of kunnen dansen. Meedoen aan culturele activiteiten is zo belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en het geeft plezier en zelfvertrouwen. Dat gun je iedereen. Via de samenwerking met Cultuurmij Oost kunnen wij meer kinderen bereiken. We hopen voor elkaar te krijgen dat meer gemeenten zich aansluiten bij JCF. Op dit moment zijn dat 14 van de 54 gemeenten in Gelderland. Daar gaan we samen aan werken.”

In Gelderland coördineert de GSF het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Het eerste half jaar hebben 852 kinderen in Gelderland kunnen sporten dankzij het Jeugdsportfonds en waren er 65 cultuuraanvragen die zijn goedgekeurd.