Marianne Schuurmans-Wijdeven nieuwe voorzitter GSF

Marianne Schuurmans-Wijdeven is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Zij volgt hiermee Henk Palm op die na 22 jaren aftrad.
Marianne Schuurmans-Wijdeven nieuwe voorzitter GSF

 

Schuurmans-Wijdeven is momenteel burgemeester van Lingewaard. Daarvoor was ze burgemeester van Millingen aan de Rijn en raadslid en wethouder in Beuningen. Ook is zij gedurende vier jaar lid geweest van de Provinciale Staten van Gelderland.

 “Het belang van beweging voor de gezondheid, maar ook vooral voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen is evident. Dat sporten kan bijdragen aan de sociale cohesie van een wijk of dorp, of ingezet kan worden om integratie van nieuwe Nederlanders te bevorderen en bovendien in de opdracht van gemeenten ten aanzien van het sociaal domein en jeugdzorg een rol kan spelen is nog onderbelicht. Dat moeten we nog meer zichtbaar maken” aldus Schuurmans-Wijdeven. “Ik ga daarom met veel plezier en enthousiasme deze uitdaging aan.”

Directeur Tjienta van Pelt is blij met de komst van Marianne Schuurmans-Wijdeven als voorzitter. “Ze stapt in als voorzitter in een uitdagende periode voor de GSF en de sportwereld. Juist nu is het van belang om gezamenlijk de schouders er onder te zetten en samen blijven gaan voor het doel om zoveel mogelijk mensen te motiveren en te inspireren om te sporten en bewegen. Ik heb er alle vertrouwen dat dat onder haar voorzitterschap gaat lukken”.