Lieke en Sander FIETSTE van Gelderland

Juf Lieke en meester Sander FI(E)TSTE juf en meester Juf Lieke den Breejen van sportbasisschool Het Startblok in Westervoort en meester Sander Drost van gereformeerde basisschool De Wegwijzer in ’t Harde zijn uitgeroepen tot FIETSTE juf en meester van Gelderland.
Lieke en Sander FIETSTE van Gelderland

Meester Sander samen met Jochem van Gelder die de prijs uitreikte.

Langzaam

Welke meester en juf van Gelderse basisscholen kunnen zo langzaam mogelijk de afstand van 10 meter fietsten? Dat zocht de Gelderse Sport Federatie (GSF) uit in aanloop naar start van de Giro d’Italia in Gelderland. Alle deelnemers konden hun scoren opsturen naar de GSF.

In totaal deden zo’n driehonderd meesters en juffen mee. Meester Sander Drost was met 5 minuut 28 de aller langzaamste meester. Juf Lieke den Breejen deed 43 seconden over de tien meter.

Prijzen De winnaars kregen uit handen van Gelderse tv-coryfee Jochem van Gelder een megabeker, een sport- en spelpakket voor de hele school en een clinic van een sporttalent, mede mogelijk gemaakt door ‘Toppers bij jou op School’ van Topsport Gelderland.

Heel Gelderland Fietst

Als officiële side-event partner van Giro Gelderland leeft de Gelderse Sport Federatie met verschillende acties toe naar de start van de Giro d’Italia op 6,7 en 8 mei. Op www.heelgelderlandfietst.nl is meer informatie te vinden.

Bekijk foto's