Hotel Papendal Fitste organisatie van Gelderland 2016

Het team van Hotel Papendal uit Arnhem is donderdagavond uitgeroepen tot ‘Fitste organisatie van Gelderland 2016’. ICT bedrijf Four Digits werd tweede. Het team ‘Connexxion 2’ van vervoerder Connexxion legde beslag op de derde plaats.
Hotel Papendal Fitste organisatie van Gelderland 2016

- Team Hotel Papendal met oud-tennisser Jacco Eltingh die de prijzen overhandigde

Het geheim van Hotel Papendal

Het team van Hotel Papendal nam de beker onder luid gejuich in ontvangst uit handen van oud-proftennisser Jacco Eltingh. Het winnende team wint een volleybalclinic aangeboden door de Nevobo. Accountmanager Thijs Veltman noemt de onderlinge motivatie als sterkste punt: “Een topsportomgeving als Papendal motiveert natuurlijk enorm. De groepsactiviteiten als rolstoelbasketbal en hardlopen onder leiding van Olympische trainers hielpen ook goed. En vergeet de uitdagingen via de groepsapp niet”.

Effectieve competitie

In totaal streden 120 deelnemers van verschillende Gelderse bedrijven om de felbegeerde titel. De deelnemers ondergingen in januari allemaal een individuele fittest, waarbij onder andere BMI, knijpkracht en conditie werden gemeten. Na tien weken sporten en bewegen werden de deelnemers opnieuw gemeten. Het team van Hotel Papendal had in deze periode de grootste progressie geboekt. Dat de competitie effect heeft blijkt wel uit de resultaten. In totaal zijn alle deelnemers samen ruim 222 kilo afgevallen, is bij twee-derde van de deelnemers het vetpercentage verlaagd en is bij 70% van de deelnemers hun conditie verbeterd.

Extra editie

De Fitste organisatie van Gelderland wordt jaarlijks uitgevoerd door de Gelderse Sport Federatie in opdracht van de provincie Gelderland. Bij voldoende belangstelling start in september 2016 nog een tweede editie. Meer informatie of aanmelden kan via www.fitstevan.nl

Top 5 Fitste organisatie van Gelderland 2015:

  1. Hotel Papendal        
  2. Four Digits             
  3. Connexxion 2         
  4. Gelredome             
  5. Biohorma