GSF zoekt vrijwiligers fittest Didam

Voor een fittest voor 65-plussers in Didam, op maandag 30 november, zoeken we vrijwilligers.
GSF zoekt vrijwiligers fittest Didam

Ter bevordering van een gezonde leefstijl, organiseert de gemeente Montferland in samenwerking met Judobond Nederland, Veiligheid NL, VVVS, de Gelderse Sport Federatie (GSF) en de provincie Gelderland een fittest voor 65-plussers.  De fittest is op maandag 30 november en dinsdag 1 december.

De vrijwilligers wordt gevraagd een testonderdeel te begeleiden.  Voorbeelden van testonderdelen zijn: handknijpkracht, lengte en lenigheid. Tijdens de dag krijgt iedereen hiervoor een duidelijk instructie van een bewegingsconsulent van de GSF. Ervaring is niet nodig.

Fittesten

De fittesten zijn op maandag 30 november van 13.00 – 16.30 uur bij Sportcomplex LACO in ’s-Heerenberg en op dinsdag 1 december van 9:00-13:30 uur bij 't Raland (Brede School Zuid) in Didam.

Gezondheid

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunnen we niet afdwingen, maar wel bevorderen. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Met de fittest krijgen deelnemers de gelegenheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut en bewegingsconsulent hun fitheid te meten. Na afloop krijgen de deelnemers toelichting op de fittest en gerichte adviezen van een fysiotherapeut. Begeleiders zijn daarbij onmisbaar.

Interesse?

Wie wil helpen kan zich hiervoor aanmelden bij Miranda Wassink van de GSF. Zij is bereikbaar via 06 – 208 377 28 of miranda.wassink@geldersesportfederatie.nl