GSF ondersteunt WEURO2017 in Doetinchem

Afgelopen dinsdag hebben de Oranjevrouwen een overtuigende prestatie geleverd in de Vijverberg in Doetinchem. Ze wonnen de oefeninterland tegen IJsland met 4-0. Doetinchem is tijdens de EK vrouwenvoetbal van 16 juli tot en met 6 augustus een van de zes speelsteden. Daarom staat de provincie Gelderland de komende periode steeds meer in het teken van vrouwenvoetbal. De GSF zet zich de komende periode in om dit prachtige evenement onder de aandacht te brengen. Ook bieden we ondersteuning bij de organisatie van de verschillende side-events.
GSF ondersteunt WEURO2017 in Doetinchem

 

Meidenvoetbal op de basisschool
Zo gaan de combinatiefunctionarissen/buurtsportcoaches van de GSF aan de slag met basisscholen. Het lespakket ‘Kicken’ dat door de KNVB speciaal voor dit evenement is samengesteld brengen zij extra onder de aandacht bij basisscholen in Gelderland. En in samenwerking met plaatselijke voetbalverenigingen of organisaties van schoolvoetbaltoernooien organiseren ze zoveel mogelijk 7x7 meidenvoetbaltoernooien. Daarbij wordt ook het Keepie Uppie spel georganiseerd waarbij de meiden op het speciale Keepie Uppie doek zo vaak mogelijk proberen hoog te houden.   

Meer vrouwelijke vrijwilligers
Ook gaan we ervoor zorgen dat we de komende periode meer vrouwelijke vrijwilligers in het voetbal krijgen. Speciaal daarvoor geven we de bestaande cursus Meer Vrijwilligers in Korte Tijd, maar dan gericht op het werven van vrouwen. In drie gemeenten wordt deze cursus gratis aangeboden bij verschillende voetbalverenigingen.

Mooie samenwerking en leuke side-events
Merlin Bos, projectleider vanuit GSF: “Het is een mooie samenwerking tussen vele partijen, zoals de KNVB, speelstad Doetinchem, de provincie en uiteraard onze combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches. We gaan aan de slag met het organiseren van veel leuke side-events rondom dit evenement. Iedereen vindt het fantastisch een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n groot evenement en op deze manier het meisjes- en vrouwenvoetbal extra onder de aandacht te brengen. ”