GSF actief betrokken bij Special Olympics

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. In aanloop naar de Spelen worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij iedereen met een beperking gratis kan deelnemen aan sportieve activiteiten. Meld je nu snel aan voor een sportieve middag bij jou in de buurt!
GSF actief betrokken bij Special Olympics

Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport.

Om op een sportieve manier naar de Spelen toe te werken worden diverse evenementen georganiseerd, waaronder sportinstuiven. Iedereen met een beperking (verstandelijk of lichamelijk) uit de regio Achterhoek kan hier gratis komen proeven van sporten & bewegen. Ook de Gelderse Sport Federatie is bij een aantal sportinstuiven actief betrokken. Wij bieden de deelnemers gratis fittesten aan, waaronder een BMI-test en een meting handknijpkracht. Trek dus jouw sportieve kleren aan en kom gezellig langs tijdens één van de sportinstuiven bij jou in de buurt.

De fittesten van de Gelderse Sport Federatie zijn te vinden bij vier sportinstuiven op de volgende data en locaties:
-       31 maart Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre)
-       7 april Hengelo (gemeente Bronckhorst)
-       19 mei Aalten
-       26 mei Ulft (gemeente Oude IJsselstreek)
Sportinstuiven SONS