Giro Gelderland maakt 80 ‘Italiaanse' straatfeesten mogelijk

Voor Gelderlanders in de start- en doorkomstgemeenten van de Giro d’Italia, is het vanaf vandaag mogelijk in te schrijven voor 80 gezellige ‘Italiaanse’ straat- of buurtfeesten, piazza’s genaamd. Tijdens deze piazza’s kunnen buurtbewoners met families uit de straat Italiaans tafelen in een Giro-roze setting. Deze piazza’s hebben als doel in aanloop naar de start van de Giro d’Italia buurtbewoners te verbroederen en de saamhorigheid te vergroten. De piazza’s worden mogelijk gemaakt door Giro Gelderland.
Giro Gelderland maakt 80 ‘Italiaanse' straatfeesten mogelijk

 

Roze pasta en roze vlaggetjes

Alle 80 piazza’s ontvangen van Giro Gelderland een echt piazza-pakket met ingrediënten voor een pastamaaltijd samen met de straat- of buurtbewoners. Daarnaast zit er een roze accessoire-pakket in om de pleinen of straten roze te laten kleuren. De eerste aanmeldingen maken tevens kans op een – aspirant - chef-kok die meehelpt een lekkere Italiaanse pastamaaltijd te bereiden. Buurtbewoners kunnen zich dus verheugen op een heerlijk pasta met roze vlaggetjes.

Naast het piazza-pakket, is er per piazza nog een beperkt budget beschikbaar waarmee allerlei fiets- of andere activiteiten georganiseerd kunnen worden om het Italiaanse Giro straatfeest tot een succes te maken. 

Aanmelden

Particulieren, stichtingen, en verenigingen kunnen voor een piazza in de buurt inschrijven Aanmelden kan via een aanvraagformulier.

Download het aanvraagformulier

Na inschrijving horen aanvragers zo spoedig mogelijk of men tot de gelukkigen behoort. De piazza’s vinden plaats tussen 1 april en 8 mei 2016.