Gezonde traktaties met B-Fit in Ochten

Peuterspeelgroep Dolfijn is onlangs gestart met het gezondheidsprogramma B-Fit van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Om dit te vieren werden ouders op dinsdag 7 juni uitgenodigd voor het bekijken van een circusoptreden van de peuters. Daarna kregen ze een workshop gezonde traktaties maken.
Gezonde traktaties met B-Fit in Ochten

 

Lekker kan ook gezond. Dat is de boodschap die ouders meekregen. Na het maken van een gezonde traktatie (een bij op een stokje) kregen ouders informatie over wat een gezonde traktatie inhoudt: klein, gezond en lekker. Uiteraard werd ook alle informatie over het gezondheidsprogramma B-Fit van de GSF gedeeld. Op vijf peuterspeelzalen van de Peuterdriehoek in gemeente Neder-Betuwe wordt B-Fit uitgevoerd.    

B-Fit

Kinderdagverblijven kunnen een grote rol spelen in het verwerven en behouden van een actieve en gezonde leefstijl van kinderen. Al op jonge leeftijd wordt overgewicht geconstateerd en daar doet de Gelderse Sport Federatie wat aan met het project B-Fit. B-Fit wordt via het kinderdagverblijf aangeboden aan alle kinderen van de groep en hun ouders en leid(st)ers. Het project beïnvloedt het gedrag door kennis, eigen effectiviteit en houding aan te pakken binnen één totaalprogramma met begeleiding van een bewegingsconsulent.

Lees meer over B-Fit