Genomineerden Gelders Sportgala 2015 bekend

Wie zijn de beste Gelderse sporters van 2015? Vijftien genomineerde sporters en zes verschillende sportteams wachten tot dinsdag 8 december in spanning af. Op die dag vindt het Gelders Sportgala plaats bij theater Orpheus in Apeldoorn en worden de winnaars bekend gemaakt.
Genomineerden Gelders Sportgala 2015 bekend

Voor Gelderse sportman zijn dit jaar drie sporters genomineerd die wat met een fiets hebben. BMX’er Niek Kimmann, baanwielrenner Jeffrey Hoogland, en wielrenner Robert Gesink. Kimman won goud bij het WK BMX in het Belgische Zolder en veroverde op de time-trial de zilveren plak. Hoogland won op het EK in het Zwitserse Grenchen de gouden plak op de sprint. Ook op de fiets, maar op de weg werd Robert Gesink verrassend zesde tijdens de Tour de France.

Sportvrouw

De titel Gelderse sportvrouw gaat dit jaar naar Dafne Schippers (atletiek) Sifan Hassan (atletiek) of volleybalster Lonneke Sloetjes. Schippers won goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter bij het WK in Peking. Hassan werd derde op de 1500 meter tijdens het WK en plaatste zich voor de Olympische Spelen in Rio op de 800 meter.
Het Europese zilver van de volleybaldames kwam mede door de goede prestaties van Lonneke Sloetjes. De Varsseveldse was een van de sterspeelsters.    

Jury

Alle winnaars, behalve de publieksprijs van Gelderse Sportploeg van het jaar, worden door een deskundige jury verkozen. Dit jaar bestaat de jury uit: Jan Markink (Gedeputeerde sport provincie Gelderland), Nathan Stukker (wethouder Sport gemeente Apeldoorn), Guus van Kleef (directeur Omroep Gelderland) Gudo Kramer (directeur Topsport Gelderland), Stephan Veen (ex-hockeyer en directeur Rabobank Arnhem en omstreken) en André Cats (chef de mission Paralympisch team, NOC*NSF). De jury staat onder leiding van Tjienta van Pelt, alliantiemanager van Olympisch Netwerk Gelderland.

Overige genomineerden

Hieronder een overzicht van de overige genomineerden per onderdeel.

Gelders talent jongen
Jan Groenendijk (dammen, Wageningen)
Nyls Korstanje (zwemmen, Nijmegen)
Colin Roelofs (darts, Ochten)

Gelders talent meisje
Elis Ligtlee (baanwielrennen, Eerbeek)
Nadine Visser (atletiek, Arnhem)
Ruby Huisman (BMX, Putten)

Gelderse gehandicapte sporter
Aniek van Koot (tennis, Arnhem)
Kenny van Weeghel (wheelen, Arnhem)
Lara Baars (atletiek, werpnummers, Groesbeek)

Gelderse sportploeg nationaal
Dames volleybal
Nederlandse dressuurruiters
Herenteam handboogschieten

Gelderse sportploeg - clubteam
Lekdetec.nl Batouwe dames 1 (basketbal, Bemmel)
Coolen Alterno heren 1 (volleybal, Apedoorn)
NEC Nijmegen (voetbal, Nijmegen)

Gelderse Sportploeg

De prijs voor Gelderse sportploeg (clubteam) 2015 is een publieksprijs. De ploeg met de meeste publieksstemmen wint de titel.

Stem direct