Gelderse Volleybalmaand 2016

Gelderse Volleybalmaand 2016

Een maand lang zal volleybal centraal staan in Gelderland. Na het succes van afgelopen jaar zal in juni 2016 opnieuw de Gelderse volleybalmaand plaatsvinden. Dit jaar met voormalig volleybalinternational Robert Horstink als ambassadeur! Het doel is om groepen jeugd en volwassenen kennis te laten maken met volleybal.

Tijdens de Gelderse volleybalmaand worden er clinics, toernooien, bijeenkomsten, demonstraties en andere evenementen in de provincie georganiseerd. Hiervoor hebben zich al 35 verenigingen aangemeld en het aantal zal de komende weken alleen nog maar stijgen. Horstink zal als ambassadeur bij een groot aantal evenementen van de Gelderse Volleybalmaand aanwezig zijn. 

Na ruim 15 jaar als professioneel volleyballer in binnen- en buitenland te hebben gespeeld, raakte Horstink in 2014 bij zijn club Powervolley Milano geblesseerd aan zijn knie. Na drie operaties bleek terugkeren op het hoogste niveau praktisch onmogelijk. Afgelopen januari kwam dan ook het nieuws dat Horstink voorgoed stopt met volleyballen op topniveau. Helemaal stoppen met volleybal doet hij natuurlijk niet. Hij maakt deel uit van de jeugdopleiding van SV Dynamo, is ambassadeur Sport en Bewegen bij de gemeente Voorst en nu ook ambassadeur bij de Gelderse Volleybalmaand. 

"Op het moment dat ik hiervoor gevraagd werd, had ik net besloten om niet verder te revalideren maar me te gaan richten op mijn maatschappelijke carrière", legt Horstink uit. "Door ambassadeur van de Gelderse Volleybalmaand te worden, weet ik zeker dat ik nog een aantal maanden verbonden blijf aan het Nederlandse volleybal. Bovendien grijp ik elke kans aan om het volleybal in Nederland nog beter op de kaart te zetten!”

’’Ik vind het erg mooi dat we met de Gelderse Volleybalmaand in een korte periode een enorme boost weten te geven aan onze sport", vervolgt de voormalig international in dagblad De Gelderlander. "Door middel van de clinics, evenementen en toernooien, komen er veel mensen direct in aanraking met volleybal. Bovendien vind ik het super om te zien dat het niet een eenmalig succes is, maar dat er ieder jaar weer een groot aantal verenigingen zich aansluit bij de Gelderse Volleybalmaand. Ik hoop dan ook dat de Gelderse Volleybalmaand terug blijft keren en dat we ook elk jaar een groot internationaal toernooi of evenement naar Nederland kunnen halen, in navolging van het WK Beachvolleybal en het EK Dames in 2015."

De Gelderse Volleybalmaand wordt georganiseerd door de Nevobo, Gelderse volleybalverenigingen, GelderseSportFederatie  met ondersteuning vanuit de provincie Gelderland, diverse gemeenten, Papendal Arnhem en TopSport Gelderland.

De agenda van de Gelderse volleybalmaand vind u hier!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op onze website (www.volleybal.nl/geldersevolleybalmaand) of like onze Facebookpagina  facebook.com/GelderseVolleybalMaand  of Twitter  #GelderseVM\