Gelderse Sportvrijwilligers geëerd

Wie wordt de Gelderse Sportvrijwilliger van het Jaar? Tijdens het Gelders Sportgala op dinsdag 8 december weten we het. Ben Vink (78) uit Deest, Mijrie Huiskamp (61) uit Apeldoorn en Anneke Klomp (53) uit Apeldoorn zijn de genomineerden.
Gelderse Sportvrijwilligers geëerd

De drie genomineerde sportvrijwilligers staan tijdens het Gelders Sportgala symbool voor álle vrijwilligers die wekelijks hun nek uitsteken voor de sport in Gelderland. Zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk om als sportvereniging stand te houden. De drie genomineerden zetten zich al jaren in voor één of meerdere verenigingen. 

Ben Vink

In totaal al meer dan 60 jaar actief als vrijwilliger. Bij SCD’33 een Tennis Deest is hij een graag geziene gast. Vele uren per week brengt hij er door. De laatste jaren is hij samen met andere vrijwilligers bezig met een nieuwe accommodatie. Zijn vrouw heeft al eens lachend gevraagd of hij zijn bed niet beter mee kan nemen naar de nieuwbouw.

Mijrie Huiskamp

Al 25 jaar trouw lid van AV’34 uit Apeldoorn.  Ruim 10 jaar geleden is ze begonnen met het opzetten van atletiek voor mensen met een beperking, jong en oud. Inmiddels is dit een vaste club van 20 sporters. Opvallend is dat ze enorm veel geduld heeft. “De  G-sporters vragen altijd om een individuele aanpak en Mijrie voelt het haarfijn aan en weet bij ieder het vertrouwen te winnen en de goede voorwaarden te scheppen. Haar passie om mensen met een beperking te laten sporten is prachtig en inspirerend”, zeggen haar clubleden.

Anneke Klomp

Wie Anneke Klomp zegt, zegt volleybal. Zij is al jaren actief als vrijwilliger voor haar vereniging Dynamo én voor volleybalbond Nevobo. Tijdens het WK beachvolleybal, waarbij Apeldoorn een van de speelsteden was, was Anneke niet weg te denken. Ze is een motor van evenementen van zowel de Nevobo als Dynamo. “Ik dacht altijd dat er vier Annekes waren”, zegt Michel Everaert, directeur Sport Nevobo, “Maar er blijkt maar een Anneke te zijn die werkt voor vier.”

Gelders Sportgala

Jaarlijks organiseert het Olympisch Netwerk Gelderland in opdracht van de provincie Gelderland het sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal. Het Gelders Sportgala wordt dit jaar op dinsdag 8 december gehouden bij Theater Orpheus in Apeldoorn. 

Lees meer over het Gelders Sportgala