Gelderse bedrijven gaan voor fit

Ruim 140 medewerkers van Gelderse bedrijven werken sinds januari aan een gezondere leefstijl. De deelnemers aan het gezondheidsprogramma Fitste Organisatie van Gelderland (FOvG) gaan voor meer bewegen, betere voeding en een boost in fitheid.
Gelderse bedrijven gaan voor fit

Loopgroep van Connexxion

Alle deelnemers hebben een inmiddels een individuele health check gehad. Ze weten nu precies waar ze staan. Samen met de leefstijlcoaches van de Gelderse Sport Federatie (GSF), maar vooral onderling, gaan ze nu tien weken aan de slag met sporten, bewegen en hun voeding. Hoeveel kunnen ze in tien weken hun gezondheid verbeteren?  

Connexxion

„Ik ben er van overtuigd dat veel van onze deelnemers er veel op vooruit gaan”, vertelt concessiemanager Nick Heister van Connexxion. Maar liefst 54 medewerkers van de vervoerder doen mee met FOvG. Heister: „We zijn sowieso al heel blij met zoveel aanmeldingen en we zien de deelnemers nu ook actief sporten en bewust bezig zijn met hun voeding. Na de eerste paar keer sporten gaven een aantal deelnemers aan dat ze lange tijd niets gedaan hadden. Er valt dus veel te winnen. Wij bieden collega’s de mogelijkheid om samen te wandelen, hardlopen, badmintonnen, zwemmen of fitnessen. Het is mooi om te zien dat zo’n grote groep nu bezig is om bewuster te leven.”   

Ook bij de andere Gelderse organisaties heeft het sportprogramma intussen vorm gekregen. Over tien weken volgt de tweede health check en dan is het aan de deelnemers zelf om het vol te houden. „Na de vorige edities van FOvG hoorden we dat deelnemers ná tien weken zelf nog doorgaan met hun nieuwe goede gewoontes”, weet leefstijlcoach Anneke Neijenhuis. „Dat is precies waar we het voor doen. We geven iedereen die dat nodig heeft een zetje in de goede richting en laten ze ervaren dat een kleine verandering al een groot verschil kan maken.” 

FOvG 2016

Teams van Van der Valk hotel De Cantharel Apeldoorn, Connexxion, Biohorma, Hotel Papendal, Four Digits en Gelredome gaan in 2016 voor meer bewegen en gezonder leven. Meer informatie is te vinden op www.fitstevan.nl. FOvG wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.