Gelders Sportgala

Wie worden Gelderse sportman en sportvrouw van het jaar? Tijdens het Gelders Sportgala op dinsdag 8 december reiken we de prijzen uit.
Gelders Sportgala

Jaarlijks organiseert Olympisch Netwerk Gelderland in opdracht van de provincie Gelderland het Gelders Sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal.

Er zijn zes categorieën: Gelderse sportman, Gelderse sportvrouw, Gelderse sportploeg, Gelderse Paralympische sporter, Gelders talent jongen en Gelders talent meisje. De jury kiest drie genomineerden per categorie. Op de avond van het Gelders Sportgala worden de winnaars per categorie bekendgemaakt. Het afgelopen jaar werden Dafne Schippers en Stefan Groothuis uitgeroepen tot Gelderse sportvrouw en -man van het jaar 2014. Ook dit jaar maken vele Gelderse atleten weer hun opwachting op dit feest.

Het Gelders Sportgala vindt dit jaar plaats bij theater Orpheus in Apeldoorn. Toine van Peperstraten presenteert de avond. 

Vrijwilligers

Dit jaar gaan we ook op zoek naar de 'beste' vrijwilliger van Gelderse sportverenigingen. Hiervoor konden alle Gelderlanders hun favoriete sportvrijwilliger opgeven. De winnaar wordt tijdens het sportgala in het zonnetje gezet en symboliseert daarmee alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat de sport in Gelderland kan bestaan. 

Tickets

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Tickets bestellen