Gelderland ‘sportiefste provincie van Nederland’

Ruim 90 procent van de gemeenten doet mee met de Nationale Sportweek. Door heel Gelderland worden van 17 tot en met 25 september honderden activiteiten georganiseerd die in het teken staan van sport en bewegen.
Gelderland ‘sportiefste provincie van Nederland’

De Gelderse Sport Federatie (GSF) spoort sinds 2008 gemeenten actief aan om mee te doen aan de sportiefste week van het jaar. Dit jaar doen maar liefst 49 Gelderse gemeenten mee. In elke gemeente worden op lokaal niveau activiteiten georganiseerd. Ook op provinciaal zijn er dit jaar weer verschillende acties, georganiseerd door de GSF.

Activiteiten

Zo wordt dit jaar de Actiefste zorgbegeleider van Gelderland gezocht, zetten sportverenigingen hun deuren open voor mensen met een beperking, komen Achterhoekse kinderen in beweging met een sportprogramma en maken sportteams kans op een trainingskamp op Papendal. Daarnaast is woensdag 21 september uitgeroepen tot Gelderse ‘Kom in je sportkleding naar school’-dag. Op www.geldersesportfederatie.nl/sportweek is meer informatie te vinden.

De Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 25 september. Een sportieve week om het nieuwe sportseizoen te openen met als doel het promoten van sporten en bewegen. Er doen maar liefst 49 gemeenten uit heel Gelderland mee. Iedere gemeente geeft een eigen invulling aan de sportieve week. De Nationale Sportweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.