Fitste team van Viattence krijgt hardloopclinic van marathonloopster Andrea Deelstra

Medewerkers van Viattence lieten zich vorige week van hun sportiefste kant zien tijdens een hardloopclinic van Andrea Deelstra. De Nederlandse marathontopper liep de zondag daarvoor nog 2.31.32 bij de marathon van Londen, genoeg voor plaatsing voor het EK 2018, en stond nu alweer op de baan voor Viattence. Het team van tien medewerkers kreeg de clinic als prijs omdat zij het fitste team van het bedrijf zijn. “Het was een leuke en leerzame clinic, je leert je lichaam neerzetten voor het hardlopen, waardoor je sneller kan en beter loopt. Hardlopen is niet alleen snelheid maar ook kracht in de souplesse,” aldus Ilse, een van de deelnemers.
Fitste team van Viattence krijgt hardloopclinic van marathonloopster Andrea Deelstra

 

De medewerkers van Viattence, specialist op het gebied van ouderenzorg, gingen de afgelopen maanden de uitdaging aan om fitter te worden. GSF organiseerde samen met het bedrijf de competitie ‘Het Fitste team van Viattence’. Tien weken lang waren er allerlei activiteiten om meer te bewegen en gezond te leven. In totaal deden 8 teams van 10 personen hieraan mee. Het uiteindelijke doel binnen de competitie: de metabolische leeftijd van alle deelnemers verlagen. Die metabolische leeftijd bestaat uit een combinatie van onder meer vetpercentage, cholesterol, glucose, bloeddruk en BMI. Door veel te bewegen en gezond te eten, kun je je metabolische leeftijd in korte tijd behoorlijk naar beneden brengen.

Volop activiteiten

De werknemers van Viattence gingen die uitdaging van harte aan. Vanuit de organisatie zelf werden allerlei activiteiten opgezet, zoals hardlopen en kickboksen maar ook kookworkshops. GSF coachte de organisatie en alle deelnemers aan de competitie met tips en adviezen. “Het was heel leuk om ermee bezig te zijn,” vertelt deelneemster Marjan. “Een goede manier om je weer even bewust te worden van het belang van een goede balans, zeker met een zittend beroep. De workshops waren een mooie aanvulling, ik heb met dingen kennisgemaakt die ik niet kende zoals bodypump en kickboksen. Nooit geweten dat ik zoveel agressie had,” lacht ze. Marjan was zelf al fervent hardloopster maar is van de competitie zeker fitter geworden. “Ik ben van 5 kilometer lopen per keer naar 10 kilometer gegaan, heel mooi.”

Spectaculaire verschillen

Alle deelnemers aan ‘Fitste team van Viattence’ kregen vooraf een fittest, en aan het einde van de periode opnieuw. Tien weken vol uitdagende activiteiten leverden spectaculaire resultaten op: bij de fitste vrouw daalde de metabolische leeftijd met maar liefst 13 jaar, bij de fitste man was dat 9 jaar. De winnaar van de competitie en dus het fitste team van Viattence was het Medewerkersprocesteam. Zij gingen woensdagavond met enkele collega’s aan de slag met Andrea Deelstra. Marjan: “Dat was fantastisch! Ik heb nog zoveel tips gekregen hoe je het aan kunt pakken, welke houding goed is, wow! Andrea presenteert het zo goed dat collega’s die het nooit eerder hadden gedaan ook enthousiast werden om te gaan lopen.” Wat Marjan betreft gaat Viattence op deze weg verder. “We hebben nog veel meer dan de tachtig collega’s die nu hebben meegedaan. Ik gun iedereen de ervaring van de workshops, wat het voor je kan doen. En het is heel fijn dat onze werkgever je hierbij ondersteunt en je helpt om stress kwijt te raken.”

Ook in jouw organisatie aan de slag met meer bewegen en gezonder leven? GSF helpt je graag. Kijk hier voor informatie over het programma ‘Fitste team van…’