Duizenden Gelderse kinderen actief bij Koningsspelen

Op vrijdag 21 april barsten de Koningsspelen los! Door de inzet van onze combinatiefunctionarissen vindt ook in een groot aantal plaatsen in Gelderland een compleet sportfeest plaats. Daarbij wordt samengewerkt met sportclubs en andere verenigingen. Zo doen alle basisscholen in Oldebroek mee aan de sport- en speldag, dat betekent dat maar liefst 2400 leerlingen in beweging zijn. En naast Heerde en Ermelo pakt ook Putten het groots aan. Daar dansen alleen al 600 kinderen uit groep 6 met elkaar de Okido-dans waarmee de Koningsspelen van start gaan.
Duizenden Gelderse kinderen actief bij Koningsspelen
Kickboksen in Heerde


In Gelderland volwaardige sportdag
Waar de Koningsspelen vijf jaar geleden begonnen als een spelletjesochtend of -middag is het in Gelderland een volwaardige sportdag geworden. “Dat komt vooral door de inzet van onze combinatiefunctionarissen,” vertelt Petra Schipper van de GSF. “Samen met verschillende gemeenten zetten zij zich in om iedereen goed te laten bewegen. De Koningsspelen zijn een perfecte aanleiding om er een fijn sportfeest van te maken. De combinatiefunctionarissen maken daarvoor gebruik van hun netwerk. Omdat allerlei verenigingen meewerken zijn er zeer uiteenlopende sportactiviteiten bij de Koningsspelen. Van voetbal, volleybal en tennis tot skeeleren, dansen en kickboksen. Er is voor iedereen een leuke beweegactiviteit bij.”

Eigen dansinstructie op YouTube
De Koningsspelen, dit jaar met het thema ‘Feest’, starten met een ontbijt op school en een gezamenlijke dans op het lied Okido van Kinderen voor Kinderen. “Een lastig dansje volgens de begeleiders,” zegt Petra Schipper. “Dansschool Bruinewoud en Goed Bezig hebben daarom een eigen dansinstructie voor de Koningsdans gemaakt. Ook Jong Putten heeft er een filmpje van gemaakt. Voordat de spelen starten is iedereen al lekker actief bezig dus!”  

Bekijk ook: