Cursus ‘Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel’

Wij organiseren twee cursussen ‘Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel’ bij woon-, zorg- en activiteitencentrum voor ouderen Vreedenhoff. Eén voor activiteitenbegeleiders (10 november) en één voor verzorgenden en vrijwilligers (10 & 24 november). Inschrijven kan tot 23 oktober.
Cursus ‘Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel’

Tijdens deze cursus gaan deelnemers onder leiding van een professionele docent praktisch aan de slag met de oefenstof uit het werkboek  Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel’. De workshop is bestemd voor activiteitenbegeleiding, verzorgenden en vrijwilligers die gewend zijn om groepsactiviteiten voor senioren in bijvoorbeeld woonzorgcentra te begeleiden.

Rondom de tafel, aan de tafel en met behulp van de tafel zijn veel vaardigheden en bewegingsspellen op een leuke manier uit te voeren. De stichting Meer Bewegen Noord-Holland heeft een werkboek genaamd ‘Spelenderwijs in beweging, actief aan tafel’ ontwikkeld. Hierin staat uiteenlopende oefenstof. De ervaring leert, dat de in het werkboek beschreven oefenstof optimaal ingezet kan worden na het volgen van de cursus. Daarna zijn begeleiders in staat de belevingswaarde van deze bewegingsactiviteiten optimaal tot hun recht te laten komen.
De cursusstof is ook goed uit te voeren in de buitenlucht, bijvoorbeeld in of bij een beweegtuin aan een tafel.

Data en tijden

Cursus 1 voor activiteitenbegeleiding door docent Trees Werring Lammers 

  • Datum 10 november 
  • Tijd 9.15-12.45 uur 
  • Ontvangst vanaf 9.00 uur 
  • Kosten 70 euro excl. BTW per deelnemer, incl. lesboek en cursus map bij 14 deelnemers, minimaal aantal is 10 deelnemers.

Cursus 2 voor verzorgenden en vrijwilligers door docent Trees Werring Lammers

  • Datum 10 november 
  • Tijd 13.30-16.30 uur 

En

  • Datum 24 november 
  • Tijd 13.30-16.30 uur 
  • Ontvangst vanaf 13.15 uur 
  • Kosten 80 euro excl. BTW per deelnemer, incl. lesboek en cursus map bij 14 deelnemers , minimaal aantal is 10 deelnemers.

Locatie

Woon-, zorg- en activiteitencentrum voor ouderen Vreedenhoff
Esperantolaan 2
6824 LV Arnhem

Aanmelden?

Om u aan te melden kunt u een e-mail sturen naar esther.koolmees@geldersesportfederatie.nl. Laat daarbij de volgende 
Naam organisatie, naam, adres, postcode, plaats, functie (dus welke cursus), telefoonnummer en email adres. En beantwoordt u de volgende twee vragen: Wat is uw verwachting van de cursus? Met welk doel volgt u de cursus?

Deadline voor inschrijving is 16 oktober.

Er kunnen maximaal 14 deelnemers meedoen per cursus. Afmelden kan uiterlijk 7 dagen voor de cursus (bij latere afmeldingen worden er kosten in rekening gebracht).