Buitenlesdag op 12 april

Op scholen door het hele land gaan kinderen op 12 april naar buiten om te leren. Ze krijgen buiten gym, tekenles, of leren over de natuur. Maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen.
Buitenlesdag op 12 april

Buiten leren, maar ook buitenspelen en buiten bewegen is leuk en heeft ook nog eens een gunstig effect op gezondheid en leerprestaties. Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Daarom wordt op dinsdag 12 april de allereerste Buitenlesdag van Nederland georganiseerd.

Doet uw school ook mee met de Buitenlesdag? Meedoen is eenvoudig en doe je al door minimaal één les buiten te geven. Laat ons weten dat u meedoet en stuur een mail naar: schoolpleinen@gezondeschool.nl. U krijgt dan tips, lesideeën en kant-en-klare buitenlessen.

De Buitenlesdag wordt georganiseerd vanuit het project Gezonde Schoolpleinen. Verschillende partners werken aan de coördinatie en uitvoering van het project: De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl (PO-Raad, VO-raad en de MBO Raad), Jantje Beton, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en RIVM Centrum Gezond Leven.

 

Bron: Gezonde School