Beweeglessen 55-plussers Terborg

55-plussers uit Terborg kunnen vanaf dinsdag 8 maart deelnemen aan beweeglessen. In de openbare beweeg-, beleef- en oefentuin bij Azora verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia aan de Industrieweg 115 in Terborg wordt wekelijks gevarieerde oefenstof aangeboden door een bewegingsconsulent van de Gelderse Sport Federatie (GSF). In de maand maart zijn de lessen gratis.
Beweeglessen 55-plussers Terborg

Foto Guido Pelgrim

De beweeglessen zijn van 10.15 tot 11.00 uur. Alle mensen van 55 jaar en ouder uit Terborg en omgeving zijn van harte welkom. Bij slecht weer bekijken we ter plekke of we uitwijken naar een andere locatie.

Oefeningen

De beweeglessen zijn in maart gratis. Iedere deelnemer kan de verschillende oefeningen op zijn of haar eigen niveau uitvoeren. De oefeningen zijn niet moeilijk, maar zorgen er wel voor dat iemand in beweging komt. Uiteraard worden de toestellen van de beweegtuin gebruikt. Daarnaast is het sociale contact zeer belangrijk. Na afloop kunnen deelnemers een kopje koffie of thee drinken voor 1,00 euro. Aanmelden is niet nodig.

Informatiebijeenkomst bijscholing

Naast het beweeguur biedt de GSF een gratis bijscholingscursus aan voor het begeleiden van senioren in de beweegtuin. Deze bijscholing is bedoeld voor onder andere sportverenigingen, fysiotherapeuten en activiteitenbegeleiders. Op dinsdag 16 februari is er voor geïnteresseerden in deze bijscholing een informatiebijeenkomst bij Azora verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia, Industrieweg 115 in Terborg. Vanaf 19.15 uur is de inloop met koffie en thee. De bijeenkomst zelf duurt van 19.30 tot 20.30 uur.  Deelname is gratis en opgeven kan tot 8 februari bij Ilse Wonink via ilse.wonink@geldersesportfederatie.nl