Arnhem en Renkum ontvangen Gelders Sportgala 2016

Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie maken bekend dat het jaarlijkse Gelderse Sportgala dit jaar wordt gehouden in de gemeente Arnhem, in samenwerking met de gemeente Renkum.
Arnhem en Renkum ontvangen Gelders Sportgala 2016

De winnaars van het Gelders Sportgala 2015 op het podium - Foto: Mathilde Dusol

Arnhem is blij met de komst van het Gelders Sportgala naar de stad. “Gelderland is een fantastisch sportland, met een grote verscheidenheid sporten en sportverenigingen. Arnhem is op en top een sportstad. Topsport is ook volop aanwezig, wat niet vreemd is met een topsportcentrum als Papendal binnen de gemeentegrenzen. Niet voor niets werd de stad in 2011 uitgeroepen tot sportgemeente van het jaar en vervolgens nog vier jaar op rij daarvoor genomineerd. Met trots en plezier ontvangt Arnhem het Gelderse Sportgala 2016.”, aldus Gerrie Elfrink, wethouder sport. Gemeente Arnhem trekt hierbij samen op met de gemeente Renkum. Op woensdag 7 december zal het Gelders Sportgala plaatsvinden in hotel Papendal.

Gelders Sportgala

Jaarlijks organiseren Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie in opdracht van de provincie Gelderland het sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal. Ook dit jaar maken vele Gelderse atleten weer hun opwachting op dit feest. Een adviescommissie bepaalt welke sporters voor een Award in aanmerking komen. Er is ook een publieksprijs, mede mogelijk gemaakt door Omroep Gelderland. De inwoners van Gelderland mogen stemmen op de Gelderse sportploeg van het jaar.