Apeldoorn gaststad Gelders Sportgala 2015

Het Olympisch Netwerk Gelderland, een samenwerkingsverband tussen Topsport Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en NOC*NSF, maakt bekend dat het jaarlijkse Gelderse Sportgala dit jaar wordt gehouden in de gemeente Apeldoorn.
Apeldoorn gaststad Gelders Sportgala 2015

Apeldoorn is blij met de komst van het Gelders Sportgala naar de stad. “Apeldoorn is een sportieve stad. We hebben deze zomer het WK Beachvolleybal en het EK Volleybal Dames mogen hosten. Nu maken we ons klaar voor de komst van de Giro d’Italia. Voor veel sporters is Apeldoorn de plek waar zij een sportieve prestatie hebben neergezet. Dat wij nu de topsporters ook in Apeldoorn mogen verwelkomen om hen in het zonnetje te zetten, maakt de cirkel rond”, aldus Nathan Stukker, wethouder Sport van de gemeente Apeldoorn.  Het Gelders Sportgala vindt op dinsdag 8 december plaats in theater Orpheus. Toine van Peperstraten presenteert het gala.

Gelders Sportgala

Jaarlijks organiseert Olympisch Netwerk Gelderland in opdracht van de provincie Gelderland het sportgala. Hierin staan sporters uit de provincie Gelderland, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, centraal. Er zijn zes categorieën, te weten: Gelderse sportman, Gelderse sportvrouw, Gelderse sportploeg, Gelderse Paralympische sporter, Gelders talent jongen en Gelders talent meisje. De jury kiest drie genomineerden per categorie. Op de avond van het Gelders Sportgala worden de winnaars per categorie bekend gemaakt. Het afgelopen jaar werden Dafne Schippers en Stefan Groothuis uitgeroepen tot Gelderse sportvrouw en -man van het jaar 2014. Ook dit jaar maken vele Gelderse atleten weer hun opwachting op dit feest.