Aftellen tot de WK Inline- & Freestyle-skate!

Precies 100 dagen voor de start van de Wereldkampioenschappen Inline- & Freestyle-skate werden in Heerde op 24 maart de toernooidirecteuren voorgesteld. De broers Ronald en Michel Mulder, fervente inline skaters, gaan zich inzetten om aandacht te krijgen voor het WK. Gedeputeerde Jan Markink stelde de toernooidirecteuren voor in het clubhuis van SKOV, de eerste en oudste inline club van Nederland. In Heerde wordt van 1 tot en met 3 juli geracet op één van de snelste pistes van de wereld. Van 5 t/m 8 juli zijn de weg- en freestyle-onderdelen in het centrum van Arnhem. De GSF is betrokken bij het organiseren van diverse side-events.
Aftellen tot de WK Inline- & Freestyle-skate!


Foto: Ronald & Michel Mulder houden het campagnebeeld omhoog met links Jan Berkhoff, wethouder van Heerde en rechts Jan Markink, gedeputeerde provincie Gelderland en de jongste deelnemers van de Lentebloesemtocht.

Top- en breedtesport bij SKOV
In juli nemen de beste inliners uit ongeveer zestig landen het straks tegen elkaar op tijdens dit duo-WK, op de baan, op de weg en bij de freestyle-onderdelen. Jan Markink gaf het belang aan van deze twee wereldkampioenschappen voor de provincie, maar benadrukte ook de kracht van zo’n groot evenement om breedtesport te stimuleren. Markink roemde ook de slagkracht van de SKOV in Heerde die voorop loopt in het organiseren van top- en breedtesport inline-evenementen in Nederland.Heel Gelderland op skates

De organisatie is in handen van TIG Sports in samenwerking met de provincie Gelderland, gemeente Heerde, gemeente Arnhem en de KNSB. Als het aan de organisatoren ligt staat heel Gelderland op de skates komende zomer. Daarom zijn er verschillende side-events, zoals het Arnhem Marathon Inline-Skaten op 8 juli. Verder heeft de KNSB in één week tijd al 7.500 lespakketten verspreid op basisscholen in de regio. Tevens komen er verschillende toertochten aan en is er een Urban Sports Festival tijdens dit duo-WK.
 
Kaartverkoop gestart
De meeste onderdelen van deze Wereldkampioenschappen zijn vrij toegankelijk. Voor de baanonderdelen in Heerde moet entree betaald worden. Kaarten zijn te koop vanaf 5 euro.