GSF bij minister van VWS

Innovatieve sport- en beweegideeën beloond
GSF bij minister van VWS

‘Kom met een goed idee om kwetsbare groepen duurzaam aan het sporten of bewegen te krijgen.’ Die uitdaging had minister Edith Schippers (Sport) eind vorig jaar voor ondernemers. Hierop kwamen maar liefst 60 initiatieven. Vorige week werden in Den Haag de acht beste ideeën gepresenteerd; van gaming voor mensen in een rolstoel tot een wandelproject voor mensen met een chronische aandoening.

Als GSF houden we wel van uitdagingen en deze namen we dan ook graag aan. De GSF heeft het idee voor een beweegapp voor ouderen met dementie gelanceerd. Wij zijn dan ook blij met de erkenning van de minister en gaan de komende maanden hard aan de slag om het idee verder uit te werken. Immers, wij willen een gezond en plezieriger leven voor iedereen!

Geen subsidie, maar een uitdaging
Om haar doel te bereiken heeft Schippers geen subsidie beschikbaar gesteld, maar ervoor gekozen gebruik te maken van een zogenaamde ‘Small Business Innovation Research (SBIR).’  Dat is een competitie waarbij ondernemers met het beste idee de opdracht krijgen hun idee verder te ontwikkelen. Uiteindelijk moet het product sterk genoeg zijn dat ondernemers het verder kunnen uitvoeren.
(bron: Min. VWS, 7 feb. 2017)