Aanpak overgewicht kinderen met Cursus B-Fit coach

De cursus B-Fit coach van de Gelderse Sport Federatie (GSF) start in november. De cursusdagen zijn op dinsdag 1, woensdag 2, dinsdag 22 en woensdag 23 november 2016. Met de cursus B-Fit coach leren cursisten van ervaringsdeskundigen hoe het effectieve gezondheidsprogramma voor kinderen werkt.
Aanpak overgewicht kinderen met Cursus B-Fit coach

In de laatste decennia is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld. 1 op de 6 kinderen heeft overgewicht; een groot probleem. Om overgewicht tegen te gaan heeft de Gelderse Sport Federatie het effectieve programma B-Fit ontwikkeld.  Hierbij leren kinderen een actieve en gezonde leefstijl aan. Om de kennis hierover door te geven is de cursus B-Fit Coach ontwikkeld.

De cursus

Een B-Fit coach helpt kinderen, scholen, ouders en leerkrachten met het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Hierbij is aandacht voor de meer dan 40 onderdelen van B-Fit, waaruit coaches kunnen kiezen wat past bij de school waar ze actief zijn. Cursisten leren alles over onder andere gezonde traktaties, het verzorgen van pauze-activiteiten, het betrekken van ouders bij het programma en energizers voor tijdens de les. 

Professionals

Van Groningen tot Zuid-Holland zijn inmiddels B-Fit coaches actief. Zij zetten het succes van het leefstijlprogramma B-Fit voort. Kinderen die het programma doorlopen bewegen meer, ontbijten vaker en er is zelfs sprake van een afname van overgewicht en obesitas. Dit blijkt uit onderzoek van TNO. Door professionals als combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches of groepsleerkrachten op te leiden tot B-Fit coach, leren nóg meer kinderen een gezonde leefstijl aan. Ook ouders en leerkrachten worden volop bij het project betrokken. 

Meer informatie op www.cursusb-fit.nl.