Aan de slag met een gezonde leefstijl bij kinderen? Word B-Fit-coach!

Lekker bewegen en goed eten is belangrijk voor je gezondheid. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Het B-Fit programma leert kinderen van 2 tot 4 jaar een gezonde en actievere leefstijl aan, op een speelse manier. Wil je peuterspeelzalen en kinderdagverblijven daarbij ondersteunen? Of werk je daar en wil jouw organisatie serieus aan de slag met bewegen en voeding? Volg dan de cursus B-Fit coach 2-4 jaar. In juni start een nieuwe editie. De cursus wordt maar twee keer per jaar gehouden, dus geef je snel op!
Aan de slag met een gezonde leefstijl bij kinderen? Word B-Fit-coach!

 

Voor wie?

B-Fit coach is bedoeld voor professionals die een of meerdere peuterspeelzalen of kinderdagverblijven begeleiden en ondersteunen. Bijvoorbeeld: combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches, sportconsulenten, pedagogisch medewerkers, peuterleiders of vakleerkrachten bewegingsonderwijs.

Wat ga je doen?

B-Fit laat kinderen, ouders én medewerkers kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Je leert van ervaringsdeskundigen hoe je dat met succes aan kunt pakken. De cursus duurt twee dagen en bestaat uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: ouderworkshops, gezondheidsbeleid, opknappen van speelpleinen, bewegen tijdens de opvanguren en lespakket(ten) over gezonde voeding en bewegen. Je krijgt daarbij tools en handvatten om B-Fit succesvol op te nemen in het beleid van de organisatie(s) waar je voor werkt.

Bewezen effectief!

Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat kinderen die deelnemen aan het programma B-Fit aanmerkelijk fitter zijn. Ze snappen dat voldoende bewegen en gezond eten belangrijk is. Het programma is zo opgezet dat kinderen op hun eigen niveau kunnen aansluiten, er is voor iedereen een fijne (beweeg)activiteit. B-Fit is als erkende interventie opgenomen op de Menukaart Sportimpuls, de interventiedatabase van RIVM en de lijst van kansrijke beweeginterventies van het sportstimuleringsproject NASB.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op 7 en 28 juni in Rhenen (09.00-16.30 uur). De kosten bedragen € 2000,- exclusief btw per deelnemer. Na het succesvol volgen van de cursus krijg je een certificaat, een map met meer dan 50 geplastificeerde spelkaarten op het gebied van voeding en beweging en toegang tot de speciale B-Fit portal, boordevol bruikbare informatie.

Aanmelden kan hier. Of neem voor meer informatie contact op met Anneke Neijenhuis: Telefoon 06  51 20 23 55

E-mail: anneke.neijenhuis@geldersesportfederatie.nl