89 nieuwe vrijwilligers in Tiel

Met de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd hebben vier Tielse en een vereniging uit Buren hun vrijwilligersprobleem opgelost. In totaal werden maar liefst 89 nieuwe vrijwilligers gerekruteerd. Een resultaat waar de clubs blij mee zijn.
89 nieuwe vrijwilligers in Tiel

 

Afgevaardigden van T.H.C. De Kromhouters (hockey), T.F.C.C. De Weirijders (fietscross), P.S.V. De Margrietruiters (Paardensport, uit Buren), V.V RKTVC (voetbal) en T.S.V. Theole (voetbal) volgden de cursus van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Onder leiding van cursusleider Roel Hazenberg gingen zij vier avonden aan de slag met onder andere het in kaart brengen van het vrijwilligerswerk, een wervingsactie en tips om bestaande vrijwilligers te behouden.

Vrijwilligers

De methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) bestaat uit een informatiebijeenkomst en vier cursusavonden. Gemiddeld blijkt meer dan 80% van de leden van sportverenigingen bereid tot vrijwilligerswerk. Ze moeten alleen even opgespoord worden. En daar helpt de GSF bij. Naast het werven van de vrijwilligers wordt tijdens de workshops aandacht besteed aan hoe de vrijwilligers behouden blijven én hoe de sportvereniging kan komen tot vrijwilligersbeleid. Dit zorgt voor een stevige verankering van het vrijwilligersbeleid in de vereniging en blijvend voldoende vrijwilligers.

 

Lees meer over MVKT