21 september: ‘Kom in je sportkleding naar school’-dag

De Gelderse sport Federatie (GSF) roept woensdag 21 september uit tot Gelderse ‘Kom in je sportkleding naar school’-dag. Midden in de Nationale Sportweek mogen kinderen hun sporttenue aantrekken en dit aan de klas laten zien. Van ballet tot voetbal en van paardrijden tot volleybal, iedere sport in één klaslokaal.
21 september: ‘Kom in je sportkleding naar school’-dag

Hockey, voetbal, ballet, paardrijden, volleybal, judo. Voor elke sport is een ander tenue nodig. Kinderen zien vaak alleen de outfits van de sporten die ze zelf doen. Door één keer per jaar in sportkleding naar school te komen wordt hier verandering in gebracht. Het is daarnaast een goede aanleiding voor kinderen om wat over hun sport te vertellen.

Meedoen

Scholen kunnen zich opgeven via de volgende site: www.geldersesportfederatie.nl/sportweek. Laat leerkrachten en ander personeel ook meedoen en deel de foto’s op je social media! De klas met de leukste foto wint een presentatie en een clinic van een Gelderse topsporter op school, mede mogelijk gemaakt door Topsport Gelderland.

De Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 25 september. Een sportieve week om het nieuwe sportseizoen te openen met als doel het promoten van sporten en bewegen. Er doen maar liefst 49 gemeenten uit heel Gelderland mee. Iedere gemeente geeft een eigen invulling aan de sportieve week. De Nationale Sportweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.