Cursus B-Fit coach 2 - 4 jaar

Om onze kennis over de aanpak van overgewicht door te geven hebben we de cursus B-Fit coach 2 - 4 jaar ontwikkeld. De eerstvolgende open cursus zal in september 2018 worden verzorgd. Op locatie is mogelijk op aanvraag.

Cursus B-FitWat

B-Fit coach 2-4 jaar is een cursus voor professionals, zoals combinatiefunctionarissen, of pedagogische medewerkers, die een actievere en gezondere leefstijl willen creëren op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. In de cursus B-Fit coach 2-4 jaar leren cursisten van ervaringsdeskundigen hoe het effectieve gezondheidsprogramma werkt. Na het volgen van de cursus is de professional in staat om de beweeg- én voedingsinterventies zelfstandig op te zetten, uit te voeren en te implementeren op een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. De dagelijkse praktijk rondom de uitvoering van het leefstijlprogramma staat gedurende de gehele cursus centraal. 

Direct aanmelden

Waarom?

Een B-Fit coach 2-4 jaar heeft een coördinerende en ondersteunende functie voor een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Dit helpt om de tijdsinvestering voor leidsters en PM-ers te beperken. Om het volledige programma uit te voeren, is de B-Fit coach meerdere jaren op de peuterspeelzaal/kinderdagverblijf actief. De B-Fit coach zorgt er samen met de peuterspeelzaal/kinderdagverblijf voor dat succesvolle interventies worden ingebed in het gezondheidsbeleid.

Voor wie?

De cursus is voor professionals die de mogelijkheid hebben een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf te begeleiden en te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van het B-Fit programma. Bijvoorbeeld:

  • Combinatiefunctionarissen
  • Sportconsulenten
  • Pedagogische medewerkers
  • Leidsters
  • Buurtsportcoach

HBO werk- en denkniveau of minimaal vijf jaar relevante werkervaring op MBO-niveau en affiniteit met sport, bewegen en gezondheid is een vereiste. .

Waar?

De cursus wordt gegeven in september 2018 op een nader te bepalen locatie.

Het verzorgen van de cursus op een locatie van uw keuze is mogelijk vanaf 10 personen.

Wanneer?

De eerstvolgende cursus die gepland staat is in september 2018.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen 1.995 euro excl. btw. Hierbij is een lunch tijdens de cursusdagen en toegang tot alle documenten, waaronder de beweegmethode: 'de reis van de olifant, inbegrepen.

Kosten op locatie afhankelijk van het aantal deelnemers.